Дания към всички в ЕС: Откажете се от бензина и дизела

Климатът трябва да бъде спасен
5 окт 2019 07:16,
129
Дания към всички в ЕС: Откажете се от бензина и дизела
Снимка: Pixabay

Дания и още 10 страни от ЕС призоваха за създаването на европейска стратегия за постепенно извеждане на дизеловите и бензинови автомобили от експлоатация, която да позволи 2030 г. да бъде забрана на продажбата им във всички страни от съюза, с цел борбата с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Дания отправи предложението вчера на европейска среща на министрите на околната среда, която се състоя в Люксембург.

Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен цели да превърне Европа в първия въглеродно неутрален континент до 2050 година. Според датската делегация за постигането на тази цел е необходимо транспортния сектор да намали въглеродните си емисии, пише БТА.

ЕС цели до 2030 г. да намали с 40 на сто въглеродните си емисии, за да помогне за борбата с глобалното затопляне, припомня Ройтерс. През 2018 г. датското правителство обяви, че ще забрани продажбата на нови автомобили, задвижвани с изкопаеми горива. По-късно Дания се отказа от идеята, защото тя щеше да влезе в конфликт с европейските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дания към всички в ЕС. Откажете се от живота си. Скочете от осмия етаж . След като не остане никой на земята ще бъде чисто и прекрасно.
119
0
 
2
 
! Отговори
Mithcreator преди 4 години
Всичката Мара втасала се наредила до Дания да я подковават.Мит 1 батериите. Като си толкова умен що не си купиш "рециклирана" батерия. То за компютър няма, той за автомобилна говори.Мит 2 зареждането. Ти колко пъти на ден си зареждаш телефона, лаптопа? Какво остава за автомобил?Мит 3 пробегът. Ти ми дай пробег и живот на бстериите когато навън е -25оС и когато навън е 40 оС.Мит 4 цената. Ти ми кажи колко струва един електромобил, който има функция единствено да пренесе *** ти до Центъра
118
1
 
0
 
! Отговори
Собственик на дизел преди 4 години
Замислете се колко заплати на година отиват само за поддръжка на автомобила ви?Ремонти, масла, горива, данъци, винетки, каско?, гуми, паркинг... ... и колко от тези разходи изчесват с електрическите автомобили.Но електрификацията пречи на много монополисти и затова с всички сили се опитват да забавят навлизането им:- Автодилъри- Бензиностаннции- Добив и доставка на горива и масла- Сервизи- Таксиметрови компании (с развитието на автономията)- Други автомобило производители- и т.н.
117
0
 
1
 
! Отговори
Mythbuster преди 4 години
Мит 3 - Екетрическите автомобили са скъпи и се зареждат бавно... и да, и не!Скъпи са само за стандарта на България. В момента цената им е колкото един автомобил с ДВГ. Ако погледбнете само няколко години назад, картинката не беше същата. Цената им продължава да се оптимизира с нарастване на производството (ДВГ все пак или 100 години предимство в масовото производство).Зареждането на 500 км. пробег в момента става за около 20 мин. С течение на времето тази скорост ще се подобрява.
116
1
 
1
 
! Отговори
Mythbuster преди 4 години
Мит 2 - Батериите замърсяват повече от ДВГ... още по-големи глупости.Тази статия/новина беше разбита още преди няколко години, но това не пречи на медията да я повтаря. Батериите се рециклират на почти 100%. След като екефтивността им стане недостатъчна за превозни стедства, те се приспособяват за съхранение на енергия за домове или покови станции. В момента технологията има позволява да изминат 1 милион километра с деградация не повече от 10%. Цената им продължава да спада значително.
115
0
 
1
 
! Отговори
Mythbuster преди 4 години
Хората ли ги мързи да прочетат малко факти и да се огледат или медията промива мозъци?Мит 1 - ДВГ е по-ефективен от Електрическите централи...? Пълни глупости.ДВГ е най-неефективното средство за произвеждане на енергия и движение. КПД на обикновен двигател е около 20% (за сравнение електрически двигател + батерия, в най-лоши условия - 80% КПД), а електроцентрала - зависи от източника на енергия, но е в рамките на 60%.
114
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се ама няма да стане да си купиш електричка на старо, защото батериите имат по къс живот от ДВГ. И тогава само самоанците с конете ще се движат в бг.
113
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Светът е сбъркан така че изобщо не ми пука за климата всичко било то и самото съществуване е плод на някаква случайност.Никакъв смисъл няма човек да се бори с каквото и да било нищо няма да се промени.Ние сме само статисти в зле скалъпен филм.
112
4
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами ние що демонтирахме жп-то. То имаше линии навсякъде до всеки град. И електровози. И товарни композиции по 100 вагона. Кофти работа, че и се разорихме с тези магистрали. Нали щяхме да качваме тировете на вагони. Що стана? Да бяхме свършили това и нямаше да ни трябват толкова асфалтови пътища. И щяхме да си караме дизелите спокойно.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1357Тротинетки.
110
4
 
4
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Дреме ми какво искат $$ зелените $$ малоyмници... Карайте си колелата в скандинавия... Ако не ви е страх от превъзбудените бежанци :)))))
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя, баба Ванга беше казала "Таман ке ги построиме магистралите и автомобилите ке се изпосерат".
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по-голям резултат ще има, ако се забрани туризма.
107
3
 
11
 
! Отговори
8 преди 4 години
Дания кога ще призове да се изравнят заплатите у Еурогейския съюз? За един приятел питам
106
8
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Откажете се от скапа.ния ЕС/ЕС.Все още има време.
105
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10 години ше си ръпаме топките от яд, че не пистроихме БЕЛЕНЕ преди 10 години на тогавашната предлагана цена от 12 млрд ЛЕВА...------Много по-евтино излиза с тези 12 млрд да си купиш ток от чужбина.
104
2
 
5
 
! Отговори
1357 преди 4 години
Тогава ние в *** какво ще караме?
103
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 4 години
Що?Ний тука сА топлим основмо варху ток,вопште.Штот пак герп даваапаний шаземам
102
11
 
16
 
! Отговори
Възможности преди 4 години
За да правиш такива предложения трябва да можеш да си го позволиш, да си финансово независим. Скандинавците могат, аз също. *** не, той виси с три бързи кредита, вързан като куче, затова и лае.
101
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ако всички коли са на ток от къде ще дойде електроенергията за тях? Един средно голям автомобил за да подържа 100км/ч е необходима мощност към 15kW мощност.